Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

19.05.2013 - 11:00 - 6η Πανελλαδική ποδηλατοπορεία

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία! 

(Όπως και πέρσι θα συνδυάσουμε την ποδηλατοπορεία με εκδρομή σε μια κοντινή παραλία. Στο τέλος της μεγάλης γιορτής θα ανασυνταχτούμε και θα αποφασίσουμε που ακριβώς θα ποδηλατήσουμε!!)


Σημείο συνάντησης: Σταθμος ΗΣΑΠ Ηράκλειο (ρευμα προς Αθήνα)


Συνάντηση στις 11 πμ
Αναχώρηση στις 11,30 πμ

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, την Kυριακή 19 Μαίου, στις 12 το μεσημέρι, οι δρόμοι της Ελλάδας πλημμυρίζουν ποδήλατα σε μία πανελλαδική κινητοποίηση κεφάτης διαμαρτυρίας και επίμονης διεκδίκησης. Δεκάδες πόλεις, χιλιάδες ποδήλατα, ένα μήνυμα: Οι πόλεις πρέπει να αλλάξουν, προτεραιότητα έχει η ζωή.

Ζωή είναι να κυκλοφορούν οι ποδηλάτες όλων των ηλικιών σε καλά σχεδιασμένους και προστατευμένους ποδηλατόδρομους. Ζωή είναι να κινούνται με άνεση και ασφάλεια τα παιδικά καρότσια, οι ηλικιωμένοι, τα ΑΜΕΑ. Ζωή είναι να έρχεται το λεωφορείο στην ώρα του, να κινείται γρήγορα και το κόμιστρο να είναι λογικό.

Ζωή είναι να απομακρύνει η τροχαία από τους δρόμους τους επικίνδυνους οδηγούς, κάνοντας σωστά τη δουλειά της. Πολλά από τα τροχαία εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά στη χώρα μας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με πιο αποτελεσματική αστυνόμευση, εκπαίδευση των οδηγών και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία. Τρόποι υπάρχουν. Ζητάμε να υπάρξει και η θέληση.

----------------------

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι απλά άλλη μια ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία πράξη συλλογικής διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο. Λάβε μέρος και διάδωσε το μήνυμα μαζί με τους χιλιάδες ποδηλάτες που πολιορκούν κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, τις πόλεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προσυγκεντρώσεις της Αθήνας αλλά και τις άλλες πόλεις που συμμετέχουν μπορείτε να βρείτε στοwww.podilates.gr/6pp



Τρίτη 14 Μαΐου 2013

14.05.2013 - 19:00 - ΓΥΡΟ ΓΥΡΟ ΟΛΟΙ!!

πολύ ευκολη Κυκλική βολτα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! 

Σημείο συνάντησης, σταθμός ΗΣΑΠ Ηρακλείου, ρεύμα προς Αθήνα.

Ωρα συνάντησης: 19:00
Ωρα αναχώρησης; 19:30

Λιγα λογια για τον προορισμό μας:

Η περιοχή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1927 λεγόταν Ποδονίφτης, από το ομώνυμο ρέμα που τη διαρρέει. Τότε εγκαταστάθηκαν εκεί Μικρασιάτες πρόσφυγες από τα προσφυγικά των Αμπελοκήπων μετά από μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε τις παράγκες που έμεναν. Τους παραχωρήθηκαν καινούργια διαμερίσματα σε συνοικισμό που είχε κτιστεί εκεί. Το χτίσιμο του συνοικισμού ξεκίνησε το 1923 βάσει σχεδίου αγγλικής κωμόπολης και ολοκληρώθηκε σε τρία χρόνια. Τα σπίτια ήταν με κεραμοσκεπές και μικρο κήπο το καθένα. Τα πρώτα χρόνια δεν υπήρχε ρεύμα, ύδρευση, σχολεία, δρόμοι, πλατείες ούτε συγκοινωνία. Ο συνοικισμός χτίστηκε από το Υπουργείο κοινωνικής πρόνοιας σε απαλλοτριωμένη έκταση που ανήκε στον Πανάγιο Τάφο επονομαζόμενη Δονοράδες. Μέχρι την εγκατάσταση των προσφύγων, η περιοχή ήταν καταπράσινη με αμπελώνες και ελαιώνες, πολλές μικρές αγροικίες και ένα μικρό χωριό με 120 κατοίκους το 1920. Στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου υπήρχαν πολλοί μύλοι που τροφοδοτούνταν με νερό από τον Κηφισό.
~ Ελέγχουμε ποδήλατο
~ Ελέγχουμε φωτάκια
~ παίρνουμε μια ανταλλακτική σαμπρέλα
~ ομορφαίνουμε το πρόσωπο με ένα χαμόγελο

~ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΟΙ!!!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ

1) Πάντα προσέχουμε να έχουμε καλοσυντηρημένο ποδήλατο με τα φρένα σε καλή κατάσταση και όλα τα μηχανικά του μέρη καλορυθμισμένα.
2) Φοράμε πάντα ρούχα ανάλογα με τον καιρό. Τα ειδικά ρούχα για ποδηλασία είναι τα πιο κατάλληλα.
3) Πάντα φοράμε προστατευτικό κράνος.
4) Έχουμε πάντα φώτα μπρός και πίσω για να μας διακρίνουν από μακριά.
5) Έχουμε πάντα μαζί μας ένα σετ εργαλείων, τρόμπα και σαμπρέλα. Καλό θα είναι να έχουμε κάποιες γνώσεις για μικροεπισκευές όμως και χωρίς αυτές αν έχουμε τα απαραίτητα όλο και κάποιος θα βρεθεί να μας βοηθήσει.
6) Έχουμε πάντα μαζί μας νερό και λίγη τροφή (Παστέλι, energy bar, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα)
7) Τηρούμε πάντα τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.
8) Ποτέ δεν υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας.

Αν συμμετέχουμε σε ομαδικές βόλτες πέρα από αυτά που έχουμε αναφέρει και αφορούν την ατομική ασφάλεια του καθενός μας πρέπει να τηρούμε και κάποιους κανόνες.

1) Κινούμαστε μέσα στα όρια που κινείται η βόλτα.
2) Δεν περνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή της βόλτας. Εκεί υπάρχουν πάντα οι κατάλληλοι άνθρωποι που ορίζουν την διαδρομή, ελέγχουν την ταχύτητα της πομπής, προσέχουν το κλείσιμο των δρόμων για να περάσει με ασφάλεια και γενικά έχουν την ευθύνη της βόλτας.
3) Αν είμαστε αδύναμοι προσπαθούμε να είμαστε σχετικά μπροστά γιατί εκεί η ταχύτητα είναι πιο ομαλή και πιό χαμηλή. Αν μένουμε πίσω κοιτάμε στις στάσεις που γίνονται να πηγαίνουμε όσο πιο μπροστά γίνεται.
4) Προσέχουμε όλοι όλους. Κινούμαστε όλοι με την ταχύτητα της βόλτας χωρίς να κάνουμε επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα στους συμποδηλάτες μας. Δεν ανεβαίνουμε σε πεζοδρόμια.
5) Προσπαθούμε όλοι να βοηθάμε για την ομαλή διεξαγωγή της βόλτας. Κλείνουμε τους δρόμους όπου χρειάζεται και συμπεριφερόμαστε με ευγένεια στους οδηγούς αυτοκινήτων. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι δρόμοι είναι για όλους και ότι μόνο με σωστή ενημέρωση και συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε την αρμονική συνύπαρξη όλων σ’ αυτούς.
6) Πάντα υπακούμε στις συμβουλές των οργανωτών. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι πουθενά δεν υπάρχουν αρχηγοί. Απλά κάποιοι μοιράζονται την αγάπη τους για το ποδήλατο με όλους και θέλουν την ασφάλεια όλων.

Ας κάνουμε λοιπόν όλοι την βόλτα μας πιό ευχάριστη και πιό ασφαλή και ας δώσουμε στο ποδήλατο την θέση που του αξίζει στους δρόμους.

Όροι συμμετοχής: https://docs.google.com/document/d/1FzVxCVNER-kZJXZc_pF8kOy4B2JPgzB8CZsfTY8Swt8/edit?hl=el&pli=1

Προορισμός: Φιλαδέλφεια