Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

24.04.2013 - 19:00 - Οι μάγισσες της Νέας Σμύρνης


Ώρα συνάντησης: 19:00
Ώρα αναχώρησης: 19:30

Σημείο συνάντησης, σταθμός ΗΣΑΠ Ηρακλείου, ρεύμα προς Αθήνα.

~ Ελέγχουμε ποδήλατο
~ Ελέγχουμε φωτάκια
~ παίρνουμε μια ανταλλακτική σαμπρέλα
~ ομορφαίνουμε το πρόσωπο με ένα χαμόγελο

~ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΟΙ!!!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ

1) Πάντα προσέχουμε να έχουμε καλοσυντηρημένο ποδήλατο με τα φρένα σε καλή κατάσταση και όλα τα μηχανικά του μέρη καλορυθμισμένα.
2) Φοράμε πάντα ρούχα ανάλογα με τον καιρό. Τα ειδικά ρούχα για ποδηλασία είναι τα πιο κατάλληλα.
3) Πάντα φοράμε προστατευτικό κράνος.
4) Έχουμε πάντα φώτα μπρός και πίσω για να μας διακρίνουν από μακριά.
5) Έχουμε πάντα μαζί μας ένα σετ εργαλείων, τρόμπα και σαμπρέλα. Καλό θα είναι να έχουμε κάποιες γνώσεις για μικροεπισκευές όμως και χωρίς αυτές αν έχουμε τα απαραίτητα όλο και κάποιος θα βρεθεί να μας βοηθήσει.
6) Έχουμε πάντα μαζί μας νερό και λίγη τροφή (Παστέλι, energy bar, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα)
7) Τηρούμε πάντα τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.
8) Ποτέ δεν υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας.

Αν συμμετέχουμε σε ομαδικές βόλτες πέρα από αυτά που έχουμε αναφέρει και αφορούν την ατομική ασφάλεια του καθενός μας πρέπει να τηρούμε και κάποιους κανόνες.

1) Κινούμαστε μέσα στα όρια που κινείται η βόλτα.
2) Δεν περνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή της βόλτας. Εκεί υπάρχουν πάντα οι κατάλληλοι άνθρωποι που ορίζουν την διαδρομή, ελέγχουν την ταχύτητα της πομπής, προσέχουν το κλείσιμο των δρόμων για να περάσει με ασφάλεια και γενικά έχουν την ευθύνη της βόλτας.
3) Αν είμαστε αδύναμοι προσπαθούμε να είμαστε σχετικά μπροστά γιατί εκεί η ταχύτητα είναι πιο ομαλή και πιό χαμηλή. Αν μένουμε πίσω κοιτάμε στις στάσεις που γίνονται να πηγαίνουμε όσο πιο μπροστά γίνεται.
4) Προσέχουμε όλοι όλους. Κινούμαστε όλοι με την ταχύτητα της βόλτας χωρίς να κάνουμε επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα στους συμποδηλάτες μας. Δεν ανεβαίνουμε σε πεζοδρόμια.
5) Προσπαθούμε όλοι να βοηθάμε για την ομαλή διεξαγωγή της βόλτας. Κλείνουμε τους δρόμους όπου χρειάζεται και συμπεριφερόμαστε με ευγένεια στους οδηγούς αυτοκινήτων. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι δρόμοι είναι για όλους και ότι μόνο με σωστή ενημέρωση και συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε την αρμονική συνύπαρξη όλων σ’ αυτούς.
6) Πάντα υπακούμε στις συμβουλές των οργανωτών. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι πουθενά δεν υπάρχουν αρχηγοί. Απλά κάποιοι μοιράζονται την αγάπη τους για το ποδήλατο με όλους και θέλουν την ασφάλεια όλων.

Ας κάνουμε λοιπόν όλοι την βόλτα μας πιό ευχάριστη και πιό ασφαλή και ας δώσουμε στο ποδήλατο την θέση που του αξίζει στους δρόμους.

Όροι συμμετοχής: https://docs.google.com/document/d/1FzVxCVNER-kZJXZc_pF8kOy4B2JPgzB8CZsfTY8Swt8/edit?hl=el&pli=1