Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Σχετικά με την ποδηλατοβόλτα στις 02.05.2012





ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

Σχετικά με τη χθεσινή ποδηλατοβόλτα. Ακόμη και μπροστά που ήμουν, είδα πάρα πολύ κόσμο να κάνει πράγματα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ! 

Παρακαλώ πολύ, προσέξτε τα παρακάτω, και σκεφτείτε πολύ σοβαρά αν είστε ένας απ' αυτούς που πρέπει να τα λάβει υπ' όψιν:

- Δεν προσπερνάμε ΠΟΤΕ τον οδηγό της βόλτας. Η ομάδα αρχίζει από τον οδηγό και τελειώνει στη σκούπα. Όποιος είναι μπροστά από τον οδηγό, μπορεί κάλλιστα να θεωρεί ότι δεν είναι μέρος της ομάδας. Δεν μπορούμε να ξελαρυγγιαζόμαστε για να σας λέμε ότι πάτε από λάθος δρόμο, ούτε να σας περιμένουμε να γυρίσετε πίσω όταν έχετε πάρει λάθος δρόμο. Οι μόνοι που επιτρέπεται να περάσουν μπροστά από τον οδηγό είναι 1-2 άτομα που πάνε για να κόψουν την κυκλοφορία ΟΤΑΝ χρειάζεται.

- Όταν χρειάζεται και φωνάζουμε "Όλοι δεξιά", δεν το λέμε για όλους τους υπόλοιπους εκτός από εσένα. Ναι, το λέμε και για εσένα, φίλε μου. Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε πρόβλημα στην κυκλοφορία όταν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Δεν θέλουμε τους οδηγούς να μας μισούν και να αγανακτούν χωρίς λόγο. Υπάρχουν αρκετοί που είναι κομπλεξικοί έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε κι άλλους.

- Όταν λέμε ότι σε κάποιο σημείο πρέπει να κινούμαστε ο ένας πίσω από τον άλλο, ή σε ζεύγη, υπάρχει λόγος. Κι ο λόγος αυτός είναι πρώτον, η ασφάλειά σας, και δεύτερο και ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ, η ασφάλεια των άλλων γύρω σας. Ακόμη κι αν νομίζεις πως είσαι ο σούπερ-ντούπερ ποδηλάτης που έχει τον απόλυτο έλεγχο, ο διπλανός σου μπορεί να μην είναι. Τη δική σου όμως μαγκιά, δεν φταίει να την πληρώσει όταν θα σε κλείσουν και θα αναγκαστείτε να μπλέξετε τα τιμόνια σας.

- Όταν περνάμε από έναν ποδηλατόδρομο, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε κόντρες και προσπεράσεις. Που θα πάτε; Όλοι μαζί κινούμαστε ένας ένας ή δύο δύο. Επίσης, πάμε όλοι πάνω στον ποδηλατόδρομο όταν ο οδηγός της βόλτας το λέει. Οι μόνοι που επιτρέπεται να είναι εκτός είναι πάλι οι κόφτες, επειδή μπορεί να χρειαστεί να βρεθούν μπροστά για να διευκολύνουν την υπόλοιπη ομάδα.

- Σε ένα πλήθος περίπου 60 ποδηλατών, είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ να κάνετε ζιγκ-ζαγκ και χαζο-μαγκιές επιπέδου νηπιαγωγείου, ή να χαζεύετε και να πηγαίνετε βάρκα-γιαλό. Δεν καταλαβαίνετε ότι είστε επικίνδυνοι για τους δίπλα και πίσω σας;

- Όταν χρειάζεται να σταματήσουμε για να διορθωθεί η βλάβη στο ποδήλατο κάποιου, είναι ΝΤΡΟΠΗ να διαμαρτυρόμαστε. Θα θέλατε όταν πάθετε εσείς κάτι αντίστοιχο να σας εγκαταλείψουν επειδή "ώχου, πάλι στάση"΄

Αυτά είναι μερικά που διέκρινα εντόνως χτες, παρ' όλο που ήμουν κυρίως μπροστά. Παρακαλώ συλλογιστείτε τα και συμμορφωθείτε. Δεν τα λέμε ούτε επειδή έχουμε απωθημένα εξουσίας, ούτε για κανέναν άλλο κομπλεξικό λόγο. Τα λέμε επειδή αφορούν στην ασφάλειά σας και κυρίως στην ασφάλεια των υπολοίπων.

Αν πιστεύετε πως δεν μπορείτε να έχετε τον στοιχειώδη αυτοέλεγχο και να τα εφαρμόσετε, η προσωπική μου γνώμη είναι πως δεν πρέπει να κάνετε βόλτες με ομάδες, γιατί είστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

Ευχαριστώ πολύ.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

05.05.2012 - Ζούμπερη Βεάκη (beach)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε Σάββατο την εκδρομή μας λόγω εκλογών!


ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ώρα συνάντησης και αναχώρησης της εκδρομής έχουν γίνει 09:30 και 10:00 ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ώστε να προλαβαίνουμε να μην μας πιάνει η ζέστη στο δρόμο!

Συνεχίζουμε τους συνδιασμούς ποδήλατο-μπανάκι. Πάμε στο Ζούμπερι! Εκεί η Ζουμπουλία θα μας υποδεχτεί στο Βεάκη (έτσι γράφει η ομπρέλα από πάνω της) και θα περάσουμε ΤΕΛΕΙΑ όπως κάθε άλλη φορά!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αναχώρηση από το σημείο συγκέντρωσης ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΧΡΙ 10:00 το αργότερο.
(Σημείο συγκέντρωσης: Σταθμος ΗΣΑΠ Ηράκλειο, ρευμα πρός Αθήνα)


Οροι συμμετοχής: https://www.facebook.com/groups/podilateshrakleioyattikis/doc/353776904647511/


Facebook event: http://www.facebook.com/events/353675094693341/


Τρίτη 1 Μαΐου 2012

02.05.2012 - Βρηλισσίξ και Μαρουσίξ!

Τσακώνονται οι Γαλάτες, ποιος θα πρωτοπιάσει το Μάη! Χαμός στο μικρό χωριό. Πρωτοστάτες του τσακωμού, ο Βρηλισσίξ κι ο Μαρουσίξ. Πάμε βόλτα να τους μονιάσουμε και να πεταλάρουμε μαζί τους.

Σημείο συνάντησης μας ειναι ο σταθμος του Ηλεκτρικού "Ηράκλειο" στο ρευμα πρός Αθήνα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ώρα συνάντησης ειναι στις 7:00 μ.μ και η Αναχώρηση για τη βόλτα ειναι ΑΥΣΤΗΡΑ στις 7:20 μ.μ

Χάρτης διαδρομής: http://ridewithgps.com/routes/1133481

Όροι συμμετοχής: https://docs.google.com/document/d/1FzVxCVNER-kZJXZc_pF8kOy4B2JPgzB8CZsfTY8Swt8/edit?hl=el&pli=1


Facebook event: http://www.facebook.com/events/217222878389637/